Haber

Başvuru olmayınca okulun doğalgaz dönüşüm işi meslek lisesi öğrencilerine verildi.

DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesindeki Mehmet Merdanoğlu İlkokulu katı yakıtlı ısıtma sisteminin doğalgaza dönüşümü işi için daha önce iki kez farklı tarihlerde ihale yapılmasına rağmen firmalarla anlaşma sağlanamadığı için dönüşüm işi verildi. Diyarbakır Şehitlik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne. Lise müdürü Deniz Işın, “Buradaki öğrencilerin en büyük faydası iş başında eğitim almaları. Öğretmenlerinin tecrübelerinden faydalanıyorlar.”

Bismil ilçesindeki Mehmet Merdanoğlu İlköğretim Okulu’nun katı yakıtlı ısıtma sisteminin doğalgaza dönüşüm işi için daha önce farklı tarihlerde iki kez ihale yapılmıştı. Ancak ihaleye çıkan firmalarla anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hazırladığı protokolle işi Diyarbakır Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verdi. Okulun Sıhhi Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Bölümü öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte oluşturdukları ekiple çalışmalara başladı. Bu sayede öğrenciler hem harçlıklarını kazanıyor hem de mesleklerini uygulamalı olarak yerinde öğreniyorlar.

‘ÖZELLİKLE KÖY OKULLARIMIZA YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Şehitlik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Işın, farklı okullar için yaptıkları çalışmalarda benzer sistemleri yaptıklarını belirterek, “Şu anda son teknolojiye sahip yeni sistemi kurarak öğrencilerimizin ısınmasını sağlayacağız. Doğalgazla uyumlu. Daha önce de şehrimizin çeşitli ilçelerindeki okullarda benzer çalışmalar yapmıştık.” Aynı çalışmayı Yenişehir Mesleki Eğitim Merkezi’nde de yaptık ve çok güzel sonuçlar aldık. Bunun dışında benzer hidrofor sistemleri yapmak için farklı ilçelere gidiyoruz. Bu konuda farklı ilçelerimizden gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle köy okullarımızın akaryakıt sistemlerini elimizden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz. “Çalışıyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLER HEM ÇALIŞARAK HEM YERİNDE ÖĞRENİYOR’

Öğrencilerin işi uygulamalı olarak yerinde öğrendiklerini belirten Işın, “Özellikle bu işler atölye işi olmadığı için iş başında öğrenilmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz gelişen teknolojiye dayalı olarak kurulan sistemleri uygulamalı olarak yapma imkanına sahip oluyorlar. sahaya gelip bizimle çalışmak. Tabii ki en büyük önceliğimiz öğrencilerimizin iş güvenliğidir. Öğretmenim biz arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Yani bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Umarım gelecekte yaşamayız.Özellikle günümüzde çok iyi bilinen bu meslekleri yerinde ve iş başında öğrendiklerinde büyük kazançlar elde edebilir, iş piyasasına girdiklerinde hem çalışan hem de patron olarak çalışabilirler. “Bu bağlamda birçok öğrencimiz şu anda piyasada bu işleri yapıyor” dedi.

‘EĞİTİMLERİ DAHA NET GÖREBİLİYORUZ’

Öğrencilerden Cihan Tura, okulda aldığı teorik eğitimi burada uygulama şansı bulduğunu kaydederek, “Bu bize daha çok yardımcı oluyor ve eğitimi daha net görebiliyoruz. Burada hem okuyoruz, hem de çalışıyoruz. Bu şekilde bizim için daha faydalı oluyor. Burada çalışmak hem ‘Okullarımız için iyi, hem de bize uygun. Öğretmenlerimizle birlikte çalışıyoruz” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİN DENEYİMİNDEN FAYDALANIYORLAR’

Okulun Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alan Öğretmeni Hayrettin Daldavan, öğrencilerin okulda aldıkları eğitimden, sahada gördüklerinden ve öğretmenlerin tecrübelerinden faydalandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Mekanik, öğrencilerimizin yaptığı elektrik ve inşaat işleridir. Döner sermayemizi kurmamızın genel amacı öğrencilerin işbaşı eğitim almasıdır. Şu anda içeride yeni bir modüler sistem bulunmaktadır.” Ayrıca paslanmaz çelik su depoları imalatımız da bulunmaktadır. Bu sağlık açısından önemlidir. Eski sistemler betondan yapıldığı için pek sağlıklı değil. Bakanlığımızca sağlık şartlarına uygun şekilde çelik sistemlere dönüştürülüyor. Bunları da kuruyoruz. İçeriye de monte ettik, hidrofor sistemlerini de değiştirdik. “Öğretmenlerinin tecrübelerinden faydalanıyorlar. Sadece okuldan ya da sadece alaydan değil. İkisini birleştirdiğimizde en faydalı eğitimi alıyoruz.”

habergolcuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu